Com rentar l'Eco Drap?

Després del seu ús, rentar amb aigua freda (l’aigua calenta el malmetria) i deixar assecar.
Si s’ha embrutat molt, utilitzar sabó per rentar plats i una esponja que no sigui abrasiva.
Quan estigui sec, pots desar-lo per exemple en un calaix o tornar-lo a utilitzar.

Com pots allargar la vida del teu Eco Drap?

Quan veus que l’Eco Drap està molt desgastat, que ja no s’adhereix tan bé a l’aliment o que la cera d’abella es comença a pelar en algunes parts, el pots renovar tu mateix en uns minuts i et quedarà com a nou, una altra vegada.

Cal encendre el forn a uns 150 graus, quan ha arribat a la temperatura posa l’Eco Drap en una safata amb paper de forn i introdueix-ho al forn 1 o 2 minuts. (Observa’l, veuràs que la cera d’abella es començarà a fondre i l’Eco Drap semblarà com humit).

En aquest punt s’ha de treure l’Eco Drap immediatament suspés per dos puntes dels extrems i l’aire l’assecarà de seguida (fixeu-vos en la fotografia).

Quants cops pots fer el manteniment?

Aquest procés es pot repetir diverses vegades, pot ser cada tres o quatre mesos. Dependrà de l’ús diari que se l’hi doni.

Si està molt desgastat, abans de posar-lo al forn pots ratllar per sobre una mica de cera d’abella (per exemple d’una espelma de cera d’abella) i fas el mateix, entre 1 o 2 minuts al forn a 150°, la cera es repartirà homogèniament per totes les porositats del teixit retornant les propietats de l’Eco Drap.

Per treure’l del forn us recomanem que el tragueu agafant-lo pels extrems fins que la cera es refredi (els mateixos passos que l’anterior manteniment.)